نوشیدنی های مناسب برای پیشگیری از گرمازدگی
به گزارش انجمن وردپرس، خبرگزاری خبرنگاران- فصل گرما که فرا می رسد همه به دنبال نوشیدنی هایی برای کم کردن عطش خود هستند، اما می توان به جای نوشابه های پرضرر از نوشیدنی های خنک طب سنتی استفاده کرد.
به گزارش انجمن وردپرس، در فصول گرم سال به دلیل شدت گرمای هوا، قوت هاضمه معده کاهش می یابد؛ بنابراین باید از غذا ها و نوشیدنی های سبک که هضم راحتی دارند استفاده کرد.
بنابر اعلام دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، در ادامه به دستور تهیه شربت هایی برای استفاده در روز های گرم اشاره می گردد:
شربت زرشک
ابتدا یک کیلو شکر و 4 لیوان آب را روی حرارت قرار دهید تا قوام بیاید و کمی غلظت پیدا کند، سپس یک کیلو زرشک پاک شده را به این شهد اضافه کنید. پس از آنکه کمی جوشید شعله را کاملا کم نموده و در این زمان گلاب و سایر عرقیجات را اضافه کنید. اکنون حرارت را کاملا کم نموده و دم کنی روی قابلمه قرار دهید، پس از مدت کوتاهی آن را خاموش و صاف نموده و اجازه دهید خنک گردد. زرشک مقوی معده گرم مزاجان است و باعث رفع تشنگی می گردد، اما مصرف زیاد این شربت برای افراد با غلبه سردی و ضعف سیستم عصبی مناسب نیست.
شربت عناب
ابتدا 800 گرم عناب خشک را زخمی کنید و 12 ساعت در آب بخیسانید. سپس آن ها را در 4 لیتر آب بجوشانید تا بپزد. سپس عناب ها را له نموده و مایع به دست آمده را صاف نموده و شکر در آن بریزید و دوباره کمی بجوشانید تا شربت عناب به دست آید. هنگام نیاز به مصرف نیم استکان از آن را در یک لیوان آب خنک حل نموده و بیاشامید.
این شربت برای پاکسازی و تصفیه خون بسیار مفید است. همچنین افرادی که به دلیل غلبه خلط دم، حجامت می کنند بهتر است قبل از حجامت به مدت 15 روز از این شربت میل کنند. مصرف عناب و در برخی موارد شربت آن در افرادی که معده های سرد و بیمار دارند باعث نفخ می گردد؛ در این صورت می توان از کمی عسل استفاده کرد.
شربت تمرهندی
تمرهندی تازه را از هسته و لیف های آن پاک کنید و در مقدار مناسب آب ریخته و بگذارید شب تا صبح بماند. سپس در حرارت ملایم جوشانده تا تمرهندی کاملا پخته و له گردد. سپس شربت به دست آمده را صاف نموده و هم وزن تمرهندی، قند اضافه کنید و بگذارید تا به قوام بیاید.
مقدار مصرف این شربت 70 گرم در هر وعده است که همراه با آب به میزان دلخواه میل می گردد. این شربت موجب تسکین تهوع ناشی از صفرا و لینت شکم شده و باعث کاهش عطش می گردد و صفرا و اخلاط سوخته را از بدن دفع می کند.
ماءالشعیر طبی
بنابر اعلام دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، 75 گرم جوی پوست کنده سالم را با 10 لیوان آب با حرارت ملایم آهسته بجوشانید تا وقتی که جو ها به حالت شکفته و کاملا پخته برسند. این زمان به طور متوسط 40 تا 50 دقیقه طول می کشد. پس از آن تا این ترکیب سرد نشده آن را صاف کنید و در جای خنک قرار دهید تا سرد گردد. حداکثر دو روز در یخچال قابل نگهداری است.
نوشیدن این مایع می تواند در برابر استرس گرمایی و تشنگی و تحلیل رطوبات، فرد را محافطت کند. البته کسانی که معده سرد یا تر دارند بهتر است در هر لیوان آن یک قاشق مرباخوری عسل حل کنند و سپس بنوشند. ماءالشعیر طبی نباید غلیظ و ژله ای گردد وگرنه تاثیر معکوس خواهد داشت. اگر جو کاملا مرغوب باشد رنگ ماءالشعیر به سرخ ملایم و کمرنگ مایل می گردد.
شربت به لیمو
به شکر، به، نصف استکان آب لیمو و 4 پیمانه آب نیاز داریم. آماده کردن این شربت در فصل پاییز صورت می گیرد که در بازار موجود باشد. به را تمیز نموده و بشویید و آن را رنده یا 4 قاچ کنید و به طور کامل آب گیری کنید. شکر را با 4 لیوان آب مخلوط نموده و بگذارید 2 تا 3 جوش بزند و بعد شربت را از صافی رد کنید. آب به را با شربت از صافی رد شده مخلوط کنید و روی اجاق گاز بگذارید تا چند جوش بزند و شربت قوام بیاید. سپس آب لیمو را اضافه نموده بعد از یکی دو جوش آن را از روی گاز بردارید و در شیشه های تمیز بریزید و اجازه دهید شربت خنک گردد. این شربت خنک کننده و نشاط آور بوده و تقویت کننده معده است.
منبع: خبرگزاری آریا