علائم و راه های درمان ذات الریه چیست؟

به گزارش انجمن وردپرس، همه انواع ذات الریه به عفونت منجر گردد که در آن عفونت به جریان خون سرایت می نماید. اگر این مورد عفونت، ذات الریه بیماران سالمند، یا بیمارانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند مبتلا شوند منجر به مرگ می گردد.

علائم و راه های درمان ذات الریه چیست؟

ذات الریه یا سینه پهلو یکی از بیماری های شایعی است که بر اثر عفونت ناشی از ویروس و یا باکتری بوجود می آید که در دو دسته به جریان خواهند در آمد.

در ابتدا درمان ذات الریه به نوع ذات الریه که بیمار ممکن است داشته باشد بستگی دارد. برای انجام این کار، پزشک باید مجموعه ای از عوامل مهم را در نظر بگیرد تا مناسب ترین روش درمان را مشخص کند. در میان این عوامل علایم و سن بیمار وجود دارد.

انواع ذات الریه را میتوان به دو دسته اصلی تقسیم کرد:

ذات الریه اکتسابی از جامعه

بیماران می توانند ذات الریه حاصل از جامعه را در محیط های روزمره خود بگیرند.

ذات الریه اکتسابی از بیمارستان

این نوع ذات الریه به بیمارانی که در هنگام بستری شدن در بیمارستان ذات الریه دارند، اشاره می نماید. این موارد بیشتر جدی هستند، چون این تنها بیماری نیست که احتیاج به درمان دارد. به عبارت دیگر، این مساله به مشکل دیگر تبدیل می گردد.

عفونت های باکتریایی هستند که در بیمارستان وجود دارند. آن ها نسبت به افرادی که بیمار هستند یا در حال بهبود ز بیماری های دیگر هستند، بسیار مقاوم اند. به همین خاطر، درمان ذات الریه بیمارستان بسیار سخت است.

همه انواع ذات الریه به عفونت منجر گردد که در آن عفونت به جریان خون سرایت می نماید. اگر این مورد عفونت، ذات الریه بیماران سالمند، یا بیمارانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند مبتلا شوند منجر به مرگ می گردد. ریسک درمان براساس هر موراد با توجه به احتیاج های خاص خود بسیار مهم است.

مناسب ترین فرد برای مشخص برترین درمان بیمار پزشک است.

برای درک درمان، سه دلیل آسیب شناسی آنالیز می گردد

ذات الریه می تواند منجر به عفونت باکتریایی، ویروسی یا قارچی گردد. با توجه به دلیل، پزشکان می توانند درمان یا سایر موارد را مشخص نمایند. بارزترین نمونه این نوع ذات الریه، زمانی است که از ویروس مانند آنفولانزا یا آبله مرغان ناشی می گردد.

ذات الریه باکتریایی

شامل موارد زیر است:

باکتری گرم منفی

استافیلوکوکوس

هموفیلوس آنفولانزا

کلبسیلا پنومونیه

اشریشیا کلی

سودوموناس آئروژینوزا

در گروه باکتری، انواع غیر ممعمول نیز وجود دارند. انواع غیر معمول از ذات الریه در مقایسه با موارد عادی، کندتر رشد می نمایند. آن ها به راحتی در تصاویر بالینی تشخیص داده نمی شوند و عوامل ایجاد شده به ذات الریه آن کم تر رایج هستند.

باکتری هایی که باعث ذات الریه غیر معمول می شوند عبارتند از:

لژیونلا پنوموفیلا

مایکو پلاسما

کلامیدوفیلاپنومونیه

ذات الریه قارچی

این نوع ذات الریه ناشی از ارگانیسم های قارچی نظیر کاندیدا یا پنوموسیستیس جیرووسی است. این نوع ذات الریه در بیماران با سیستم های ایمنی ضعیف رایج تر است. برای مثال، این بیماری ممکن است بیمارانی با ویروس اچ آی وی (ویروس انسانی) یا ایدز (نقص کاستی اکتسابی) را درگیر کند.

درمان پزشکی ذات الریه

به طور کلی، درمان ذات الریه شامل مصرف آنتی بیوتیک است. بسته به این که چه چیزی باعث عفونت، خصوصیات، شرایط کلی سلامت بیمار دارد، پزشکان آنتی بیوتیک ویژه ای تجویز می نمایند و یا می توانند ترکیبی از چند آنتی بیوتیک را انتخاب نمایند.

ذات الریه پنوموکوک و درمان

شایع ترین ذات الریه در این گروه پنومونیه است. برای معالجه این مورد بعضی از پزشکان آموکسی سیلین تجویز می نمایند. با این حال، احتمال زیاد مقاومت در برابر این آنتی بیوتیک وجود دارد.

اگر بدن مقاومت نشان دهد، درمان می تواند انواع دیگری از دارو ها را شامل گردد:

سفالوسپورین، کلیندامیسین، سفوروکسیم، اریترومایسین

واکسن برای ذات الریه استرپتو کوکول وجود دارد. هدف حفظ بچه ها و افراد بالاتر از 50 سال است. با این حال، ذات الریه ناشی از عوامل مسبب دیگر مانند موارد ذکر شده در بالا جلوگیری نمی نماید.

ذات الریه استافیلو کوک و درمان

در این بین انواع مورد از ذات الریه، دلیل اصلی استافیلو کوکوس اورئوس است. درمان برای این نوع بیماری پنی سیلین است.

در میان انواع پنی سیلین موجود:

فلوکلوگزاسیلین

سفالوسپورین حاوی سفالوتین وسفامندول است

کلینداماسین تاثیر موثری روی 90 در صد از گونه باکتری دارد

ذات الریه باکتری گرم منفی و درمان

در گروه باکتری گرم منفی، علل اصلی ذات الریه عبارتند از:

هموفیلوس آنفولانزا

کلبسیلا پنومونیه

اشریشیا کلی

سودوموناس آئروژینوزا

درمان ذات الریه

درمان های مذکور برای هر کدام از آن ها عبارتند از:

هموفیلوس آنفولانزا: واکسن برای هموفیلوس آنفولانزا وجود دارد. به عنوان اقدام پیشگیرانه، به همه بچه ها توصیه می گردد واکسن را دریافت نمایند. دارو انتخابی کوتریموکسازول است که آنتی بیوتیک است، تری متو پریم و کو تر یمو کسازول را ترکیب می نمایند. آنتی بیوتیک های دیگر عبارتند از:سفالو سپورین برای گرم - منفی، آمو کسی سیلین، و fluoroquinolones and azithromycin.

کلبسیلا پنومونیه: این باکتری به دلیل بتا lactamase در برابر آموکسی سیلین مقاوم است. با این حال، نسبت به aminoglycosides و cephalosporins آنتی بیوتیک بسیار حساس است.

اشریشیا کولی: درمان ذات الریه که این باکتری را هدف قرار می دهد، احتیاجمند بستری شدن بیمار برای یاری تنفسی است. این حمایت می تواند اکسیژن کافی را تامین کند. در این موارد، پزشکان سفالوسپورین و fluoroquinolones مانند، را cefixime, cefpodoxime, ceftibuten and cefdinir انتخاب می نمایند.

سودو موناس آئروژینوزا: به منظور ایجاد درمان موثر برای این مورد، پزشکان به نمونه برداری احتیاج دارند و باید درمان را از نتایج جدا نمایند. این باکتری در برابر انواع مختلف آنتی بیوتیک ها مقاوم است.

ذات الریه لژیونلا پنو موفیلا: داروی انتخابی که با لژیونلا مبارزه می نماید اریترو مایسین است. اگر این مشکل جدی باشد ریفامپین به اریترومایسین ملحق می گردد. گزینه های دیگر ممکن است ciprofloxacino، azithromycin یا دیگر دارو هایی باشد که به وسیله متخصصان پزشکی انتخاب شده اند.

مایکوپلاسما پنومونیه: بیشتر بیمارانی که به وسیله این باکتری آلوده شده اند می توانند بدون درمان، بر این عفونت غلبه نمایند. در موارد قبلی، آنتی بیوتیک گزینه اریترومایسین است، اما در بعضی مواقع پزشک برای درمان این پنومونیه ممکن استاز موارد زیر نیز استفاده کند: تتراسایکلین، آزیترومایسین، کلاریترومایسین

ذات الریه کلامیدوفیلا پنومونیه: این باکتری معمولا به مواردی که احتیاج به بستری شدن داشته باشد، منجر می گردد. درمان ها معمولا شامل مصرف داکسی سایکلین، به استثنای مواردی از بیماران مبتلا به بیماری های مزمن مرتبط با حملات قلبی یا مسائل دیگر است.

دارو های دیگری که اغلب در این نوع عفونت مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از:erythromycin و Tetracycline. درمان معمولا به مدت 10 تا 21 روز طول می کشد.

درمان ذات الریه ویروسی

وقتی نتایج درمان ذات الریه به شکل یک ویروس شکل می گیرد، دارو های ضد ویروسی مانند اسکوویر برای درمان بیماری های ریه که از تب خال تناسلی، یا ابله مرغان مشتق می شوند، توصیه می گردد.

ذات الریه ناشی از سیتومگالوویروس را می توان با گان سیکلوویر درمان کرد. با این حال، نشان داده نشده است که درمان بیماران مبتلا به ایدز موثر باشد.

بعضی از بیماران عفونت های باکتریایی ای دارند که احتیاج به درمان آنتی بیوتیک دارند. اگر بیمار مبتلا به عفونت ویروسی باشد توصیه می گردد، آن ها تب، کاهش درد و سرفه و درمان ذات الریه را بگذرانند.

در این حالت، پزشکان دارو های ضد قارچی را تجویز می نمایند:

Amphotericin B

Fluconazole

Itraconazole

Flucytosine

این دارو ها ممکن است منجر به تاثیرات زیان آور شوند. بیماران باید به پزشک خود اطلاع دهند اگر هر کدام از موارد زیر را تجربه نمایند:

افزایش حساسیت به نور خورشید (به خصوص چشم ها)

تب

خارش و قرمزی پوست

سرما خوردگی

اسهال

استفراغ

تب داشتن

درمان ذات الریه با نسخه های خانگی و طب سنتی

آب سبزیجات: سبزیجاتی مانند خیار، چغندر، هویج و اسفناج به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری می نمایند و سم زدا های خوبی هستند.

آب خیار، آب چغندر و آب هویج را به نسبت 1:1:3 با هم مخلوط کنید. این ترکیب را هر روز با معده خالی بنوشید.

آب اسفناج را با آب هویج به نسبتی که طعم و مزه مورد علاقه تان را بسازد مخلوط کنید و این ترکیب را چندین بار در روز بنوشید تا نایژه ها پاکسازی شوند.

آب هویج با استفاده از دستگاه آبمیوه گیری، آب 3 یا 4 هویج را بگیرید. کمی هم فلفل کاین روی آن بپاشید و بعد میل کنید.

سیر: سیر برای بدن بسیار گرم است و بنابراین به کاهش دمای بدن یاری می نماید. شاید سیر سبب گردد که دهان تان بوی بدی بگیرد، اما سبب خواهد شد که سینه و ریه های تان را پاکسازی کنید. چند حبه سیر را له کنید و یک خمیر از آن آماده کنید و قبل از رفتن به رختخواب آن را روی پای تان بکشید. جوراب تان را بپوشید و بخوابید.

زنجبیل: یک تکه زنجبیل را بردارید و آب آن را بگیرید. سپس آن را با 1 قاشق چایخوری عسل و چند قطره آب لیمو مخلوط کنید. این ترکیب را هر روز قبل از رفتن به رختخواب میل کنید.

ترکیب آب و نمک: دست کم 3 بار در روز با استفاده از آب نمک غرغره کنید. این کار یاری می نماید تا دستگاه تنفسی تان پاکسازی گردد و دیگر سرفه نکنید.

جوش شیرین: جوش شیرین به حذف سموم از بدن یاری می نماید. 1/4 قاشق چایخوری جوش شیرین را با 300 میلی لیتر آب گرم مخلوط کنید و ترکیب حاصل را دو بار در روز بنوشید.

زردچوبه: زردچوبه برترین داروی گیاهی شناخته شده است. این ادویه به عنوان یک عامل ضد قارچ، ضدعفونی نماینده، ضد ویروسی و بعلاوه ضد باکتریایی عمل می نماید. زردچوبه یک گیاه دارویی بسیار قدرتمند است که می تواند به راحتی سینه پهلو را درمان کند.

- یک قاشق چایخوری زردچوبه را با یک لیوان شیر گرم یا آب مخلوط کنید و کمی نمک به آن اضافه کنید. هر روز قبل از رفتن به رختخواب این ترکیب را بخورید. اگر شیر را انتخاب می کنید، دست کم به مدت نیم ساعت آب ننوشید.

- کمی آب گرم کنید و 1/4 قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه و یک و نیم قاشق چایخوری زردچوبه به آن اضافه کنید. این ترکیب را یک بار در روز بنوشید تا زمانی که بهبود بیابید.

شربت سرفه خانگی برای درمان سینه پهلو

مواد لازم:

120 میلی لیتر عسل

کمی فلفل کاین

120 میلی لیتر آب

2 قاشق چایخوری پودر دارچین

2 قاشق چایخوری پودر زنجبیل

2 قاشق چایخوری برگ خشک رزماری

2 قاشق چایخوری برگ خشک خرگوشک

2 قاشق چایخوری گیاه دارویی گندنای کوهی خشک

روش تهیه:

در ظرف مقداری آب بریزید و سپس تمام مواد را به آن اضافه کنید. آب را بجوشانید و بعد شعله را پایین بکشید و اجازه بدهید ظرف روی حرارت بماند تا میزان آن به نصف برسد. آن را از روی گاز بردارید و صاف کنید. اجازه دهید خنک گردد و سپس محلول حاصل را در یخچال قرار دهید. نصف قاشق چایخوری از این دارو را در فواصل دو ساعته میل کنید.

منبع: خبرآنلاین

منبع: فرادید

به "علائم و راه های درمان ذات الریه چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علائم و راه های درمان ذات الریه چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید