اتمام حجت اصناف درباره تعطیلی ها، خسارت روزانه 5 هزار میلیاردی اصناف
به گزارش انجمن وردپرس، قاسم نوده فراهانی با تاکید بر اینکه جلسات مثبت و خوبی با استاندار تهران و معاون امنیتی و انتظامی استاندار و همچنین ذوالفقاری دبیر کمیته امنیتی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا صورت گرفته است، گفت: در جلسات با مسئولان حوزه استانی و کشوری به نتایج خوبی رسیدیم که ان شاالله در هفته آینده و پس از تصویب در ستاد ملی مبارزه با کرونا نتیجه نهایی را به اطلاع صاحبان صنوف خواهیم رساند.
بر اساس گزارش باشگاه انجمن وردپرس ایران، او در ادامه گفت: به رئیس جمهور و دبیر کمیته امنیتی و انتظامی ستاد ملی کرونا اطلاع رسانی کردیم که در صورت ادامه این فرایند (تعطیلی اصناف و فعال بودن سازمان های مطالبه گر مانند بانک ها، اقتصادیات و عوارض شهرداری و …) اصناف دیگر امکان رعایت دستورالعمل های صادره را نخواهند داشت.
فراهانی اضافه نمود: ما معتقدیم نباید جهت همکاری اصناف با دولت در مدیریت و مقابله با ویروس کرونا یک جاده یکطرفه باشد به این مفهوم که فقط اصناف تعطیل شوند، آسیب های اقتصادی و اجتماعی بخورند و بابت این همه صدمه کوچکترین حمایت و پشتیبانی از اصناف صورت نگیرد.
رئیس اتاق اصناف تهران شرح داد: حرف آخر بنده این است که ما با دولت بابت لزوم تغییر روال فعلی تعطیلی اصناف اتمام حجت کردیم و امیدواریم هر چه زودتر مسائل اصناف در دولت هم مورد توجه قرار گیرد.
خسارت روزانه 5000 میلیاردی اصناف
در همین رابطه، محمدباقر مجتبایی، دبیرکل اتاق اصناف نیز از کاهش فروش روزانه 5000 میلیارد تومان اصناف در محدودیت های اخیر کرونایی خبر داد.
به گزارش ایسنا، وی در یک برنامه تلویزیونی گفت: یک میلیون و 200 هزار واحد صنفی در گروه 1، یک میلیون و 800 هزار واحد در گروه 2 و حدود 30 هزار واحد در گروه 3 و 4 هستند. بنابراین اتاق اصناف پیشنهاد داده گروه 2 در شهرهای قرمز مجاز به فعالیت باشند. اما این موضوع باید همزمان با قول اتحادیه های صنفی برای تشدید نظارت ها و هماهنگی با ستاد کرونا باشد.
وی همچنین از کاهش فروش 50 هزار میلیارد تومانی واحدهای صنفی در دو هفته تعطیلات آذر ماه سال قبل خبر داد و گفت: در مدت یاد شده 893 هزار فقره چک اصناف به ارزش 23 هزار میلیارد تومان برگشت خورد. اگر بعد خانوار را 3.8 در نظر بگیریم بیش از سه میلیون نفر از این شرایط آسیب دیدند. بسیاری از این خسارت ها از سود نیست بلکه از هزینه های جاری مثل اجاره است. از طرف دیگر خیلی از واحدهای صنفی نوپا هستند و پس اندازی ندارند، بنابراین در شرایط فعلی تحت فشار هستند.
مجتبایی با اشاره به نبود حمایت های دولتی در شرایط محدودیت، شرح داد: سه مصوبه اخیر هم جزو کم ترین پیشنهادات اتاق اصناف بود. برای مثال همین فرصت برگشت نخوردن چک ها کافی نیست و باید حداقل 40 روز در نظر گرفته می شد. چراکه واحد صنفی بعد از 20 روز بسته بودن شرایط خوبی ندارد.
به گفته وی محاسبات نشان می دهد طی محدودیت های هفته های اخیر نیز اصناف روزانه 5 هزار میلیارد تومان کاهش فروش دارند. این در حالی است که شاغلان در بخش مشاغل کوچک و متوسط با خانواده هایشان حدود 35 میلیون نفر از جمعیت کشور را شامل می شوند که باید در این شرایط اوضاع آن ها را درک کرد. این شرایط به کل اقتصاد مربوط است و حتی توان مردم برای دریافت خدمات درمانی کاهش پیدا می کند.
سهم صنوف در شیوع کرونا 15 درصد است
دبیرکل اتاق اصناف همچنین خواهان انعطاف بیشتر در بحث تعطیلی مشاغل شد و گفت: پیشنهاد ما این است که با تلفیقی از واکسن زدن و حمایت و رعایت حداکثری پروتکل ها و مسئولیت پذیری و نظارت بیشتر، بخش عمده اصناف را از حکم کلی تعطیلی خارج کرد. نقش صنوف از شیوع ویروس کرونا کمتر از 15 درصد است و سهم حمل و نقل عمومی خیلی بیشتر است.
به گفته وی در فروردین ماه 560 هزار بازرسی انجام شده و حدود 5300 واحد صنفی متخلف پلمب شدند.
آخرین اخبار کرونا را در صفحه ویروس کرونا در انجمن وردپرس بخوانید.
منبع: تجارت نیوز