جادوی نویسندگی ؛ زندگی نامه و معرفی آثار خورخه لوئیس بورخس

به گزارش انجمن وردپرس، بورخس از ابتدای زندگی به یک حقیقت تلخ آگاهی داشت. این که او هم مثل همه افراد خانواده اش نابینا خواهد شد ...

جادوی نویسندگی ؛ زندگی نامه و معرفی آثار خورخه لوئیس بورخس

به گزارش انجمن وردپرس به نقل از ایمنا ، خورخه لوئیس بورخس از برجسته ترین نویسندگان و شاعران معاصر آمریکای لاتین است. شهرت او بیشتر به خاطر نوشتن داستان کوتاه است. بورخس بیشتر در زمینه داستان کوتاه تبحر داشت و به همان عنوان هم در دنیا زبان زد است.

بیوگرافی بورخس

خورخه لوئیس بورخس (Jorge Luis Borges) در 24 آگوست سال 1899 بوئنوس آیرس پایتخت کشور آرژانتین به دنیا آمد. پدر وی به وکالت اشتغال داشت و یک استاد روانشناسی نیز بود و قصد داشت نویسنده شود، به گفته بورخس غزل های زیبایی هم می سرود و مادرش یک مترجم حرفه ای بود. او تا سن 11 سالگی تحصیلات را در داخل خانه انجام می داد و به فراگیری دو زبان اسپانیایی و انگلیسی مشغول بود.

بورخس و خانواده اش در سال 1914 به خاطر کاهش بینایی پدر و برای درمان این مشکل به شهر ژنو در سوئیس رفتند و تا پایان این دهه در اروپا ماندند. وی در اروپا زبان های فرانسوی و آلمانی را در کنار زبان مادری اش آموخت.

خورخه لوئیس بورخس سال های نوجوانی خود را در ژنو و بعد در اسپانیا سپری کرد. او در سال 1921 به بوئنوس آیرس بازگشت. وی نخستین دفتر شعر خود با عنوان شور بوئنوس آیرس، را در بیست و چهار سالگی منتشر کرد. در دوران جوانی به عنوان کارمند کتابخانه کار می کرد و سپس مدیر کتابخانه ملی آرژانتین شد. بورخس سال ها بعد به عنوان استاد ادبیات انگلیسی دانشگاه بوئنوس آیرس منصوب شد.

وی تا سال 1930 شش کتاب چاپ کرده بود: سه مجموعه شعر و سه مجموعه مقاله؛ بین سال های 1939 تا 1949 او تمام آثار داستانی خود را نوشت و چاپ کرد که بعدها به خاطر همین آثار به شهرت رسید. بورخس به مرور زمان بینایی خود را از دست می داد و قبل از مرگ کاملاً نابینا شد. وی در زمان تصدی پست ریاست کتابخانهٔ ملی آرژانتین، تقریباً نابینا بود. او هیچ رمانی ننوشت. داستان کوتاه های وی انقلابی در فرم داستان کوتاه کلاسیک ایجاد کرد. بعدها منتقدین از وی به عنوان نویسنده پست مدرن نام بردند.

خورخه لوئیس با اینکه بارها نامزد دریافت جایزه نوبل ادبیات شد ولی هیچ گاه برنده آن نشد، با این وجود جایزهٔ ملی ادبیات آرژانتین را از آن خود کرد. بورخس در سال 1961 با دریافت نخستین جایزه ادبی فورمنتور از سوی جامعه بین المللی ناشران برای کارنامه ادبی بی نظیرش یک باره به شهرت دنیای رسید. این جایزه به طور مشترک به بورخس و ساموئل بکت اهدا شد و به ترجمه های انگلیسی دو اثر بورخس، فیکسیونس و هزارتو شهرت فراوانی بخشید.

به اعتقاد بسیاری از منتقدان سرچشمه آنچه رئالیسم جادویی خوانده می شود و به یکی از ویژگی های نویسندگان مهمی چون گابریل گارسیا مارکز تبدیل شده، را باید داستان های کوتاه بورخس قلمداد کرد. در آثار بورخس دور از ذهن ترین ارتباط ها، اتفاق ها و شخصیت های تخیلی و واقعی چنان کنار هم قرار می گیرند که به عنوان واقعیتی داستانی همان قدر خیالی به نظر می رسند که باورپذیرند.

درگذشت خورخه لوئیس بورخس

خورخه لوئیس بورخس در 14 ژوئن 1986 در ژنو سوئیس از دنیا رفت.

آثار منتشر شده در ایران

نخستین بار احمد میرعلائی با ترجمه مجموعه داستان های کوتاه هزارتوهای بورخس و باغ گذرگاه های هزار پیچ بورخس را به کتاب خوان های ایرانی معرفی کرد .

برخی از آثار بورخس در ایران عبارت اند از:

  • الف - م. طاهر نوکنده - انتشارات نیلوفر
  • ویرانه های مدور - احمد میرعلائی
  • الف و چند داستان دیگر - احمد میر علایی
  • کتابخانه بابل - کاوه سید حسینی
  • اطلس - احمد اخوت
  • هزارتوهای بورخس - احمد میرعلائی
  • کتاب موجودات خیالی - احمد اخوت
  • اولریکا و هشت داستان دیگر - کاوه میرعباسی
  • نامه های پرتب و تاب - نجمه شبیری
  • حافظه شکسپیر-بابک تبرّایی انتشارات نیلا
منبع: جام جم آنلاین

به "جادوی نویسندگی ؛ زندگی نامه و معرفی آثار خورخه لوئیس بورخس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جادوی نویسندگی ؛ زندگی نامه و معرفی آثار خورخه لوئیس بورخس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید