زوج های غذایی مقوی را بشناسید
به گزارش انجمن وردپرس، وقتی که لوبیا را همراه با سبزیجات می خورید، ویتامین C موجود در سبزیجات به آهن موجود در لوبیا یاری می نماید تا به حالتی تبدیل گردد که به سادگی به وسیله بدن جذب می گردد. این اثربخشی به ویژه از این نظر اهمیت دارد که جذب آهن غیرهِم را تقویت می نماید.
به گزارش خراسان، ترکیب برخی از مواد غذایی با هم باعث افزایش خواص شان می گردد و ما باید برای بهره بردن بیشتر، آن ها را بشناسیم برای سال های طولانی است که ما برخی از مواد غذایی را با هم ترکیب می کنیم و با این ترکیب ها آشنایی داریم.
غلات سبوس دار با سیر یا پیاز
افزودن پیاز یا سیر تفت داده شده به غذا هایی که همراه با نان سبوس دار خورده می شوند، کیفیت غذایی هر دوی این خوراکی ها را به طرز چشمگیری افزایش می دهد. یافته های علمی جدیدتر نشان داده اند که این ترکیب حتی می تواند غلات سبوس دار را به محصولات سالم تر و اثربخش تر تبدیل کند. بر اساس مطالعه مهمی که Journal of Agricultural and Food Chemistry منتشر نموده است، ترکیب کردن سیر یا پیاز (یا هر دوی آن ها) با غلات سبوس دار می تواند به جذب بهتر آهن به وسیله بدن یاری کند.
جذب زینک (روی) در منابع گیاهی معمولا با کیفیت کمتری به وسیله بدن انجام می گیرد، اما همین زوج غذایی می تواند جذب زینک را هم تقویت کند. دریافت آهن کافی برای اکسیژن رسانی مطلوب به سلول های بدن لازم است، درحالی که دریافت زینک (روی) هم برای داشتن سیستم ایمنی سالم و بعلاوه التیام و بازسازی زخم های بدن ضرورت دارد. محققان گمان می نمایند که ترکیبات گوگردی موجود در سیر و پیاز، نقش مهمی در تقویت جذب آهن و روی دارند.
لوبیا و انواع سبزیجات
چیزی که این زوج غذایی را قدرتمند می سازد، ترکیب شدن آهن (در لوبیا) با ویتامین C (در سبزیجات) است. وقتی که لوبیا را همراه با سبزیجات می خورید، ویتامین C موجود در سبزیجات به آهن موجود در لوبیا یاری می نماید تا به حالتی تبدیل گردد که به سادگی به وسیله بدن جذب می گردد. این اثربخشی به ویژه از این نظر اهمیت دارد که جذب آهن غیرهِم را تقویت می نماید. آهن غیرهِم که جذب سخت تری دارد، در این منابع گیاهی یافت می گردد؛ پنیر توفو، اسفناج، کشمش و غلات صبحانه غنی شده. ماهی، گوشت های قرمز و مرغ حاوی آهن هِم هستند که به راحتی به وسیله بدن جذب می گردد. اگر می خواهید از فواید برترین منابع گیاهی سرشار از ویتامین C بهره مند شوید باید هر روز از این سبزیجات بهره ببرید؛ انواع مرکبات (مانند نارنگی، پرتقال و...)، گل کلم، فلفل دلمه ای قرمز، جعفری و پاپایا.
کره بادام زمینی و توت فرنگی
ویتامین E را با ویتامین C مصرف کنید. ویتامین E جلوی تخریب قرنیه چشم (یکی از شایع ترین علل نابینایی) را می گیرد. ویتامین C هم ویتامین E را برای مبارزه با عوامل بیماری آماده و تجهیز می نماید. منابع خوب ویتامین E شامل بادام (و روغن بادام)، بادام زمینی (و کره بادام زمینی)، گندم، تخمه آفتابگردان و دانه های سویاست و ویتامین C را هم در موادی مانند مرکبات، کیوی، فلفل دلمه ای، کلم بروکلی، کلم بروکسل، گوجه فرنگی، توت فرنگی و سیب زمینی پیدا می کنید.
گوجه فرنگی و روغن زیتون
افزودن چربی های سالم مانند روغن زیتون به میوه ها و سبزیجات می تواند به بدن در جذب بهتر مواد مغذی گیاهی یا فیتونوترینت ها یاری کند. مطالعه ای که به تازگی Free Radical Biology and Medicine منتشر نموده است، نشان می دهد کسانی که در طول هفته تا چندین وعده از گوجه فرنگی همراه با روغن زیتون استفاده می نمایند، سطح لیکوپن را به طرز چشمگیری در بدن افزایش می دهند. لیکوپن ماده مهمی است که در گوجه فرنگی، فلفل قرمز و هندوانه یافت می گردد و رنگ قرمز آن ها را می سازد. دریافت این ماده به طور منظم و مستمر، خطر ابتلا به سرطان پستان، بیماری های قلبی و بیماری های ریوی را کاهش می دهد.
منبع: فرارو