روستای آهار ؛ ییلاقی مملو از آب و آبشار

به گزارش انجمن وردپرس، تابستان فصل سفر به ییلاق هاست. برای رهایی از گرمای هوا و ازدحام شهر ها، اغلب گردشگران ترجیح می دهند تا روستاهای سرسبز و خنک را برای تعطیلات تجربه نمایند. در ادامه معرفی ییلاق های اطراف تهران این بار می خواهیم به سراغ روستایی خرم و خوش آب و هوا در شمال شرق مرکز برویم. روستای آهار در شمیران تهران که با نزدیکی به دو آبشار زیبا و داشتن طبیعتی سرزنده و دلربا میزبان مهربانی برای مرکز نشینان در تعطیلات تابستانی است. با خبرنگاران همراه باشید تا با هم سری به این روستای زیبا بزنیم.

روستای آهار ؛ ییلاقی مملو از آب و آبشار

آهار از روستاهای بخش رودبار قصران شهرستان شمیران در شمال شرقی تهران است. موقعیت این روستا در محل تلاقی دو تنگه است؛ یکی به سمت شمال غرب به ده تنگه و گردنه زرگاه می رود. تنگه دیگر در سمت جنوب غرب به قله توچال و مرز شهرستانک ختم می شود. آهار با طبیعتی سرسبز و آب وهوایی مطبوع یکی از برترین مقاصد طبیعت گردی در ماه های گرم سال است. وجود رودخانه ای زلال، آبشارهای زیبا کوه های مرتفع، درختان سبز و راه نسبتا هموار، این نقطه را به منطقه ای پر بازدید تبدیل نموده است.

نام آهار از کجا میآید؟

روستای آهار

آهار نام باستانی این روستا نیست و در گذر زمان به این نام درآمده است. نام روستا در اصل اوهار بوده که تشکیل شده از دو واژه بومی است: او به معنای آب و هر به معنای آسیاب. بعضی نیز آن را اوهر گفته اند؛ که به معنای آبادی پرآب است.

آبشارهای زیبای آهار

آبشار های زیبای آهار

شاید مهم ترین ویژگی روستای آهار به عنوان یک جاذبه طبیعی، نزدیکی آن به آب و آبشارهای متنوع است. شاید مشهورتر از همه آبشار شکرآب باشد که در نزدیکی آهار در میان دره ای سرسبز و دیدنی واقع شده است.

این آبشار پر آب یکی از زیباترین منظره ها طبیعی آهار و منطقه ها اطراف آن است. بعلاوه آبشاری فصلی موسوم به آبشار چهل پله در دامنه های کوه قلعه دختر آهار واقع شده است که شامل مجموعه ای از آبشارهای زیبا است. آبشار ده تنگه نیز در شمال غرب آهار واقع شده است و کلکسیون آبشار های آهار را تکمیل می نماید.

روستای آهار

برای رفتن به آبشار شکرآب و آبشار ده تنگه دو جهت متفاوت از روستای آهار وجود دارد؛ هر دو جهت از میان کوچه باغ های زیبا و درختان چنار و گردو و جوی های آب و آبشارهای کوچک می گذرد. جهت ها را باید پیاده طی کنید و اگر وسیله ای دارید آن را در روستا پارک نمایید. از میدان آهار که رد شوید و پل آهنی را رد کنید به یک دوراهی می رسید که راه سمت راست به ده تنگه می رود و راه مستقیم شما را به آبشار شکرآب می رساند. جهت ییلاقی و هموار است و شیب تندی ندارد.

روستای آهار

شکرآب؛ نامی جدانشدنی از روستای آهار

آبشار شکرآب

شکرآب نامی است که تنها به یک آبشار ختم نمی شود. شکرآب باغستانی است ییلاقی و باصفا در غرب دره آهار که چند قنات و چشمه آب از جمله چشمه برفی شکرآب بر زیبایی های آن افزوده است. به علاوه رودخانه شکرآب را داریم که دارای 15 کیلومتر طول است.این رودخانه جهت خود را از میان کوه ها و دره های زیبا پیدا می نماید و و از مهم ترین عوامل پرآبی و سرسبزی منطقه است. رودخانه دیگر این منطقه پیش کنک است، که از ارتفاعات گاجره و سی پال سرچشمه می گیرد و به سمت روستای آهار سرازیر می شود. جالب اینجاست که این دو رودخانه در نزدیکی آهار به هم می پیوندند و به سوی مقصد همیشگی شان یعنی رودخانه جاجرود می فرایند. شکرآب و جهتهای غربی آن که منتهی به شهرستانک است، محلی برای سیاحت و شکار شاهان قاجار نیز بوده است.

باغهای دهتنگه

کوچه باغ روستای آهار

آهار از روستاهای آباد و پر رونق منطقه است و وجود مزارع و باغات وسیع باعث شده تا بیشتر اهالی به کار باغداری در آن نواحی مشغول باشند. در شمال غربی روستا، دهی به نام ده تنگه با طبیعت فرح بخش و منظره ها دلنشینش خودنمایی می نماید. اهالی و باغدارهای روستای آهار به صورت فصلی در زمین های آن کشاورزی می نمایند. خود ده تنگه غیر مسکونی است و برای کار و سرگرمی مورد استفاده قرار می گیرد.

امامزادهطاهر و زاهد، امامزادهای در دل طبیعت

امامزاده

برای کسانی که اهل زیارت در سفرند و می خواهند شکرگزار موهبت های خداوند باشند، آهار گزینه مناسبی است. در میان باغ های شکرآب، امامزاده ای واقع شده است که مقبره دو تن از مردان خداست. طاهر و زاهد نامی است که این امامزاده به آن معروفیت دارد و قدمت بنایش به دوران قاجار برمی شود. بنا دارای گنبد دو جداره است و در کنار آن یک برج مقبره ای شکل واقع شده است. علاوه بر امکان زیارت برای علاقه مندان، این بقعه محل مناسبی برای استراحت کوهنوردان و گردشگران است. امامزاده دارای سرویس بهداشتی، بوفه و امکانات اولیه است و مکان مناسبی برای استراحت کوتاه مدت به نظر می رسد.

آتشگاه قصران؛ محفلی برای افسانههای محلی

باغ گیلاس روستا

در مرز میان آهار و شهرستانک، آتشگاهی وجود دارد که مرکز دینی و آیینی زرتشتیان در پیش و پس از اسلام بوده است. این آتشگاه به دلیل قرار داشتن در منطقه رودبار قصران، به آتشگاه قصران مشهور شده است. این آتشگاه در میان افسانه های محلی جایگاه ویژه ای دارد. گفته شده است که در گذشته های دور، زوجی عاشق با هم سر به کوه گذاشته اند و به محل آتشگاه پناه برده اند. این زوج سالیان دراز تا سرانجام عمر همراه با دو ایزد ناهید و مهر که دو فرشته مذکر و مؤنث زرتشتی بوده اند با عشقی آتشین روزگار گذرانده اند.

برترین فصل برای بازدید

روستای آهار

به جز فصل زمستان که هوای منطقه بسیار سرد و برفی است باقی فصول برای رفتن به آهار مناسب است؛ برترین منظره ها آهار را می توانید در اواسط بهار به دلیل وجود شکوفه های گیلاس روی درختان ببینید. یا در اواسط پاییز شاهد هنرنمایی برگ های پاییزی باشید. اما تابستان آهار با آب وهوایی مطبوع و دلپذیر چیز دیگری است. به علاوه آن که در تابستان می توانید میوه های تازه و خوشمزه این روستا را مزه کنید و لذت ببرید.

جهت دسترسی به روستای آهار

جهت دسترسی

اگر از تهران راهی آهار می شوید باید خود را به جاده لشکرک برسانید و جهت این جاده به سمت فشم را در پیش بگیرید. بعد از گذر از حاجی آباد و اوشان به روستای آهار می رسید. اگر هم کوهنورد هستید و در پی ماجراجویی و چالش های سفر، می توانید راه سخت تری را برای رفتن به آهار پیدا کنید. این راه، از سمت قله توچال و طی کردن جهت دامنه شمالی آن است. اگر این جهت پیاده را انتخاب کنید 7 ساعتی را از قله توچال تا آهار در راه خواهید بود.

خلاصه آن که پیاده روی در جهت کوچه باغ های سرسبز آهار را با شنیدن صدای آرامش بخش آب از دست ندهید. کفش مناسب پیاده روی و دوربین عکاسی هم فراموشتان نشود!

منبع:سـفـرزون

منبع: دیجیاتور

به "روستای آهار ؛ ییلاقی مملو از آب و آبشار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روستای آهار ؛ ییلاقی مملو از آب و آبشار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید